Parròquia de Sant Vicenç màrtir, Sant Vicenç dels Horts
Parròquia de Sant Vicenç màrtir,Sant Vicenç dels Horts

INFORMACIONS

 

*Càritas Interparroquial (+)

 

* Fer donatius a la Parròquia a través de "bizum" (+)

 

*cursets pre-matrimonials (+)

 

* Resum Econòmic any 2023 (+)

 

*Fulls Dominicals del Bisbat de l'any actual i anteriors (+)

 

*Montserrat TV (+)

 

*Montserrat ràdio (+)

 

*Ràdio Estel en directe (+)

 

 • NOU RECTOR A SANT ANTONI DE PÀDUA, DE LA VINYALA
  El Sr. Bisbe, degut al traspàs del molt enyorat P. Faustí Gutiérrez (a.c.s.), ha nomenat rector d’aquesta parròquia Mn. Ramon Maria Vila Morera, adscrit a la parròquia de St. Antoni Mª Claret de Sant Boi i ara nou rector de la Vinyala. Aquest diumenge, el Sr. Bisbe presidirà a la parròquia, la seva presa de possessió a les 11 h.
  Des d’aquí li donem una cordial benvinguda i li desitgem un fructuós treball pastoral entre nosaltres.
  També és moment d’agrair la presència de tants anys dels salesians, que encara continuaran presents a través del col·legi Salesians, però que deixen la parròquia, també tants anys regida per ells. Una pregària especial pel P. Faustí, i desitjar que el P. Ramon Cusidó, fins ara vicari de l’esmentada parròquia es recuperi ben aviat, ara que per fi ha sortit de l’hospital. De moment es refà a la residència salesiana Martí Codolar.

La Inspectoría Salesiana María Auxiliadora comunica que el lunes 18 de enero de 2021, a las 11:00, ha fallecido en el Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi (Barcelona) el querido hermano salesiano sacerdote Faustí Gutiérrez Díez a causa del covid-19. Tenía 74 años de edad y había cumplido los 53 de salesiano y los 43 de sacerdote. Sus restos mortales serán incinerados.

Faustí nació en Tortosa (Tarragona) el 2 de octubre de 1946. Hizo el noviciado en L’Arboç, donde profesó el 16 de agosto de 1967. Los estudios de filosofía los cursó, de 1967 a 1970, en Sentmenat. El tirocinio lo realizó en Girona (1970-73). Estudió la teología en Martí-Codolar (1973-77). Después del primer año, siguió con los estudios teológicos pero residiendo y trabajando pastoralmente en Sant Vicenç dels Horts, donde recibió la ordenación sacerdotal el 12 de junio de 1977 de manos del cardenal-arzobispo de Barcelona Mn. Narcís Jubany. Hasta 1984 permaneció en Sant Vicenç dels Horts desarrollando su labor pastoral que continuó después en Monzón (1984-90), nuevamente en Sant Vicenç dels Horts (1990-96), y en Barcelona-Sarrià (1996-2001). Fue Ecónomo Inspectorial de 2001 a 2014, y después, destinado a Sant Boi de Llobregat, fue director de 2014 a 2017, y párroco de Sant Vicenç dels Horts desde 2015 hasta hoy.

Faustí será recordado como hombre sereno y afable; cercano y trabajador; salesiano apasionado por la Palabra de Dios y de sentida dimensión eclesial. Que el Señor Resucitado acoja con ternura a Faustí entre todos aquellos que han entregado su vida a la misión salesiana; y que María Auxiliadora, a la que tanto amó, lo acoja con el cariño de Buena Madre del cielo.

Que descanse en paz.

Coronavirus 2020/21. Informacions i dades relatives durant aquest periode.

MISSES I EXÈQUIES A LA PARRÒQUIA

Ja es poden celebrar les misses a la parròquia segons l’horari establert: dissabtes (20 h.) i diumenges (9 h. i 12,30 h.).

 MISSES EN DIES FEINERS  A partir del dia 15 juny, aquest serà l’horari  de misses en dies feiners:

Matí, a les 9 ,00 h: de dimarts a divendres.

Tarda, a les 8 del vespre: de dilluns a dissabte.

En la Fase 1: només es pot omplir un màxim del 30 % de l’aforament: són 84 persones en el nostre temple. (la fase 2: 50 %, que són 126 persones). L’aforament de la nau central és de 252 persones.

Les misses en dies feiners es fan també en la nau central.

Pel que fa a les exèquies (enterraments): sempre es podien i es poden fer amb la presència del celebrant. Lamentem que això, en molts casos, no s’ha complert. Cal que les famílies insisteixin a la funerària.

Actualment, si la cerimònia es fa directament al Cementiri poden ser un grup de 15 persones. Si es fa al tanatori: 10 persones. Si es fa en la nostra parròquia: 84 persones.

 • FASE 0,5 O FLEXIBILITZACIÓ DE LA FASE 0

A partir d’aquest dilluns, dia 18, es posa en marxa aquesta fase intermèdia entre la 0 i la 1. Suposa un canvi que ens afecta a nosaltres:

 • Que les esglésies puguin obrir i omplir-se fins a un terç de la capacitat habitual.
 • Que els funerals a l’aire lliure hi puguin assistir 15 persones i 10 en recintes tancats (tanatoris).

Aquesta nova situació fa que a partir de dilluns, dia 18 de maig, es pugui celebrar l’Eucaristia en les nostres parròquies.

 

 • MESURES DE PREVENCIÓ PER EVITAR

EL CONTAGI A LES ESGLÉSIES

 

. VINE AMB TEMPS:

Evita les aglomeracions a la porta del temple, tant a l’entrada com a la sortida. I mantingues les distàncies en tot moment (1,5 m).

Es pot omplir 1/3 part de l’aforament del temple.

 

. A L’ENTRADA:

Cal portar la mascareta posada, treure’s els guants / posar-se gel hidroalcohòlic./ No agafar cap full ni sobre.

 

. PER L’EUCARISTIA:

Ocupa els llocs assenyalats: 3 per banc (2 a les puntes i 1 al mig), i un banc sí i un banc no. A mida que arribis al temple comença a ocupar els primers llocs./ No toquis ni besis les imatges./ Evita el gest de pau i el contacte físic./ Per anar a combregar es farà una sola cua, i amb la distància requerida entre un i l’altre (1,5 m), i anar-hi amb ordre: començant pel primer banc de davant a la dreta i després el primer de l’esquerra i així successivament./ Combregar a la mà i sense guants./ en rebre el Cos de Crist s’omet el diàleg celebrant-combregant (El Cos de Crist: Amén) que s’haurà fet comunitàriament després del “Senyor no sóc digne”./ No es passarà la col·lecta a l’ofertori. Podràs fer el teu donatiu a la sortida (hi haurà allí la bossa de la col·lecta).

 

HORARI DE MISSES A PARTIR DEL 18 DE MAIG DE 2020.

(PROVISIONAL, EN TEMPS DE PANDÈMIA):

 

FEINERS: dilluns: a les 20h. De dimarts a divendres, a les 9,00 h.

DIUMENGES I FESTIUS:

      . Missa de vigília: 20,00 h.

      . Diumenges i festius: 9,00h i 12,30 h.

 

 • GRÀCIES I CONTINUEU AJUDANT

 

Continuen arribant donatius a la parròquia i Càritas. Molts preneu consciència del moment econòmic difícil que està passant la parròquia, amb 9 diumenges sense col·lectes...  Us haig de dir gràcies i, sobretot... continueu ajudant!. No us estranyeu que posem aquests dies els comptes per ajudar:

 PARRÒQUIA:  ES45  2100  0142  8902  0028  4673.

 CÀRITAS:        ES86  2100  0142  8902  0048  0554.

 • TELEVISIÓ LOCAL DE SANT VICENÇ DELS HORTS” EMET LA MISSA DOMINICAL I FUNCIONS DE SETMANA SANTA

Agraïm a la nostra Televisió local la retransmissió en directe de les celebracions litúrgiques, les quals, per l’estat d’Alarma declarat, no poden ser concorregudes pel poble. Mentre dura el temps de confinament, la celebració de l’Eucaristia dominical serà a les 12 del migdia, a porta tancada i retransmesa per la Televisió de Sant Vicenç. Oportunament s’avisarà de l’horari de les funcions litúrgiques de Dijous, Divendres i Dissabte Sant. Participem-hi amb fervor.

Així doncs:

 • Dia 5 d’abril, Diumenge de Rams: Missa a les 12 h. (TV Local)
 • Dijous Sant: 8 del vespre: Missa de la Cena del Senyor.
 • Divendres Sant: 12h:  Celebració de la Passió del Senyor.
 • Dissabte, a les 8 del vespre: SOLEMNE VETLLA PASQUAL.
 • Diumenge de Pasqua: Missa a les 12:00h.
 • Diumenge dia 19: Missa ales 12:00
 • Diumenge 26 abril a les 12:00
 • Diumenge dia 3 A les 12:00, DIUMENGE QUART DE PASQUA. Sant Felip i Sant Jaume, apòstols
 • Diumenge dia 10. A les 12:00 h. DIUMENGE Vè. DE PASQUA.
 • Diumenge dia 17. A les 12:00 h. DIUMENGE VIè. DE PASQUA.

També per You Tube a: https://www.youtube.com/user/santvitv

Reconciliació en temps d'epidèmia. Pregària Penitencial
reconciliació en temps d'epidèmia celebr[...]
Documento Adobe Acrobat [222.8 KB]

“Unim-nos a la pregària de tota l’Església: ens hi exhorta el nostre bisbe Agustí”

 

Davant la greu epidèmia del Coronavirus que tant ens afecta, secundem la crida dels nostres bisbes a què toquin a les 12 del migdia  les campanes dels nostres temples, i fem la pregària de l’Àngelus. Cada dia, a partir del dimecres 18 de març, quan les nostres campanes fan el toc de l’Àngelus, (a Sant Vicenç a les 12,05 h.), unim-nos a aquesta iniciativa, allà on siguem, segurament confinats a les nostres cases...

És el que ens diu el nostre bisbe en carta del bisbe a la pregària de l’Àngelus, afegint unes intencions de pregària i una oració del Papa amb motiu del Coronavirus.

Us animo a fer-ho, de tot cor!

Mn. Antoni Roca, rector.

Iniciativa del Bisbe Agustí de proposta del repíc de l'Ângelus i pregària davant la pandèmia del coronavirus
20200316 Carta bisbe proposta Repic de c[...]
Documento Adobe Acrobat [359.3 KB]
Pregària de l'Àngelus
Pregària de l'Àngelus.pdf
Documento Adobe Acrobat [702.4 KB]

Llamar

E-mail

Cómo llegar