Parròquia de Sant Vicenç màrtir, Sant Vicenç dels Horts
Parròquia de Sant Vicenç màrtir,Sant Vicenç dels Horts

INFORMACIONS

 

*Càritas Interparroquial (+)

 

* Fer donatius a la Parròquia a través de "bizum" (+)

 

*cursets pre-matrimonials (+)

 

* Resum Econòmic any 2023 (+)

 

*Fulls Dominicals del Bisbat de l'any actual i anteriors (+)

 

*Montserrat TV (+)

 

*Montserrat ràdio (+)

 

*Ràdio Estel en directe (+)

 

Catequesi curs 2016/2017

CONFIRMACIONS 2017
El diumenge dia 7 de maig, a la tarda, el bisbe de Sant Feliu, Mons. Agustí Cortés, va administrar el sagrament de la confirmació a onze joves i dos adults de la nostra parròquia, que s'havien preparat durant dos cursos per a aquest moment tant important com és rebre el do de l'Esperit Sant, per tal de seguir el camí de fe, dins de la comunitat cristiana, amb esperit de fortalesa i saviesa. Ens alegrem molt i els felicitem, a ells i als catequistes que els han acompanyat! @vidaparroquial

TROBADA ARXIPRESTAL DE FAMÍLIES

Dissabte, dia 25 de març, a la tarda, es va iniciar un projecte encapçalat per Mn. J. Vargas, delegat de la catequesi de l’arxiprestat de SVH, i presidit per Mn. Anton Roca, arxiprest de l’arxiprestat.

Es tracta de la primera trobada arxiprestal de famílies dels nens i nenes de la catequesi.

Preparar els nens i nenes per rebre el sagrament de l’Eucaristia és un treball de tots i totes. Cadascú des del lloc on li correspon. Mossens, pares, catequistes... Tots fem comunitat. Així, doncs, és positiu trobar-nos un dia per compartir experiències, fer intercanvi de paraules, conèixer-nos millor uns als altres... Creiem que és una bona manera d’iniciar un  projecte comú, en el qual aquests nens i nenes siguin els protagonistes.

Moltes gràcies, doncs, a les famílies de les parròquies de

Sant Esteve de Cervelló    

Sant Antoni Abat i Santa Maria de Corbera de Llobregat    

Santa Eulàlia de Pallejà 

Les tres parròquies de SV H: Sant Josep, Sant Antoni de Pàdua i Sant Vicenç màrtir

 Sant Martí de Torrelles de Llobregat

Santa Maria de la Palma de Cervelló

En la trobada hi va haver els actes següents:

  • Vam escoltar una xerrada a càrrec del Sr. Juanjo Fernández “Viure la fe en família? I tant que és possible!”
  • Els nens i nenes van participar en una gimcana
  • Una pregària a Jesús i a la Mare de Déu cantada pels nens i nenes a l’escenari. Un passa paraula i la representació de la Paràbola del Bon Samarità.
  •  

Tot el nostre agraïment per la bona disposició i amabilitat dels Salesians, que ens van cedir el local i ens van ajudar en tot moment.

 

Per acabar, un suculent piscolabis

Dijous, 9 de febrer de 2017

 

Sessió pràctica de catequesi

Avui, a l’hora de la catequesi, els nois i les noies de primer curs que s’estan preparant per rebre el sagrament de la Confirmació han anat a fer una visita al Rebost de SVH.

El coordinador de Càritas  Interparroquial, els ha explicat el seu funcionament.

S’ha encetat un interessant col·loqui  entorn a preguntes com ara:

 Què  vol dir “ser voluntari”?

 Quins deures i obligacions comporta fer-se’n?

És molt important que els nostres joves descobreixin que dedicar als altres una part del nostre temps lliure, encara que sigui poc, a canvi d’un agraïment o d’un somriure és molt enriquidor.

Tant de bo que els nostres joves puguin dir: “vull ser voluntari”.

BAPTISMES EN LA FESTA DEL BAPTISME DEL SENYOR: 
 

Avui, 8 de gener 2017, en la celebració de l’Eucaristia de les 12:30h. reben
el sagrament del Baptisme els infants en edat catequètica: Pau
Collado Donaire, Gal.la Jarde Roig, Leyre Moreno Murillo, Natalia
Carrasco Peña, Martina Marcè Pérez i la seva germana Alèxia Marcè
Pérez, de 4 mesos.
Felicitem aquests infants pel do de la fe i animem les seves famílies a
acompanyar-los en el camí d’iniciació a la vida cristiana

ELS  NOIS I NOIES DE PRIMER CURS DE CATEQUESI DE CONFIRMACIÓ VISITEN ELS AVIS DE LA RESIDÈNCIA PRIMITIVA BARBA

 

Dijous 15 de desembre, la sessió de catequesi de Confirmació ha estat molt pràctica. Els nois i noies, acompanyats d’una mare, de la seva catequista i del jove Andreu López, que està al seu costat per tot, hem passat una estona molt agradable amb els avis. Hem jugat al “Bingo”, hem cantat nadales, hem berenat... Però, sobretot, hem compartit una estona  en la qual ha quedat demostrat que és molt possible la relació entre persones de diferents edat. Cadascú hi aporta quelcom molt enriquidor. El somriure que ha quedat plasmat en el rostre tant dels avis com dels joves ha estat la manifestació  externa de la joia  que aquests dies comencem a viure: l’alegria del Nadal.

Moltes gràcies, joves, avui ens heu donat una gran lliçó!

 

veure les fotos

CATEQUESI DE PRIMERA COMUNIÓ

 

Diumenge 11 de desembre 2016, hem gaudit del Pessebre Vivent de Corbera.

Nens i nenes, pares i familiars, amics i catequistes, tots sota la direcció de Mn. Anton Roca, hem volgut fer una catequesi pràctica. Hem anat a veure la representació del naixement de Jesús, visitant un dels pessebres vivents més importants de Catalunya.

El clima d’amistat i comunitat que hi ha hagut entre tots i totes ha estat molt entranyable i familiar. Una tarda que recordarem i que ens fa més proper l’esdeveniment tan important que estem a punt de celebrar. El naixement del nen Jesús.

Aprofitant l’avinentesa, les catequistes, des d’aquesta finestra, us volem desitjar unes bones festes de Nadal.

 

veure fotos

   

 

DIJOUS 17 DE NOVEMBRE DE 2016

A l’hora de la catequesi: xerrada col·loqui a càrrec del coordinador de Càritas Interparroquial de Sant Vicenç dels Horts, Miquel font, per tal d’explicar als joves què és Càritas i quina funció fa.

Xerrada oberta a tothom.

PARRÒQUIA DE SANT VICENÇ MÀRTIR

CATEQUESI DE PRIMERA COMUNIÓ

Ahir diumenge dia 13 de novembre,  va tenir lloc la primera trobada familiar entre els pares dels nens i nenes de Primer Curs de Catequesi i Mn. Anton Roca.

Acabada la missa, Mn. Anton els va dirigir unes paraules. Tots ens hem d’enriquir de la catequesi: nens, pares, catequistes...

Es va fer la proposta de passar un tarda familiar anant a gaudir del Pessebre Vivent de Corbera, el proper diumenge dia 11 de desembre

JOVES DE LA CATEQUESI DE CONFIRMACIÓ I VOLUNTARIAT DE CÀRITAS

Xerrada col·loqui de la responsable d’Acompanyament a les persones grans i visita al Rober de SVH

Ben encetat el nou curs i amb total desenvolupament de totes les activitats, aquesta setmana, els nois i noies que fan la catequesi per a rebre el sagrament de la Confirmació han tingut sessions especials.

Els de segon curs han comptat amb la presència de Julita Margarit, voluntària de Càritas i responsable del grup Atenció a les persones grans,  qui els ha fet una xerrada sobre  la feina que fa el grup de persones que ella coordina  i la seva repercussió.

Amb els de primer curs hem fet una visita al Rober de Sant Vicenç dels Horts.  Està situat a la parròquia de St. Antoni de Pàdua de la Vinyala. Uns voluntaris els han explicat el seu funcionament. Cal ressaltar l’atenció que els joves han prestat i l’interès que han mostrat, amb preguntes i preguntes que, molt amablement, els voluntaris ens han contestat.

Han estat testimonis de les necessitats que tenen persones d’aquí, de casa nostra. Per uns moments s’han posat a la seva pell i la proximitat encara els ha fet prendre més consciència de l’abast de la problemàtica.

És feina nostra –dels grans– sensibilitzar el jovent i fer-los partícips  de les necessitats que tenen algunes persones que tenim a prop.

Acompanyar les persones grans i pensar en els que poden necessitar aquell “jersei” que jo ja no faig servir són dues actuacions senzilles, però molt importants, que poden fer mostrar un somriure a altres persones. Constatar aquesta evidència els ha desvetllat una gran sensibilitat, que ha de ser el motor i l’arma per ajudar a canviar el món.

Tant mossèn Anton com les catequistes responsables agraïm molt la tasca que també avui han fet els voluntaris de Càritas. Als joves, els agraïm enormement l’interès que han mostrat, sobretot quan els hem fet arribar el missatge que tenim l’esperança que, amb ells, un món millor és possible.

CATEQUESI PRIMERA COMUNIÓ

Acabem d’encetar el nou curs 2016-2017. Avui hem començat la catequesi de la Primera Comunió  a la parròquia de Sant Vicenç Màrtir. Un bon nombre de nens i nenes volen iniciar el camí per conèixer Jesús i poder-lo estimar.

Mossèn Anton Roca els ha rebut a l’església i, després de fer-los una amena explicació del temple, cada nen i nena amb la seva catequista ens hem dirigit al Casal Parroquial on hem mantingut una primera trobada de contacte amb els pares o tutors. Aquesta trobada ha estat  molt engrescadora. Famílies i catequistes farem que els nens se sentin il·lusionats i implicats per seguir aquest camí que acaben de començar.

Demà dimarts començaran els de segon curs.

Esperem poder gaudir tots plegats d’aquest nou curs. A través del facebook i la pàgina web de la Parròquia (vidaparroquial.cat), us anirem informant de les activitats que anem fent.

Catequesi i Primeres comunions  (maig 2016)

FI DE CURS DELS NENS QUE HAN FET LA PRIMERA COMUNIÓ

 

En acabar un mes de maig en què molts nens i nenes de la nostra parròquia han fet la Primera Comunió, ahir vam fer una festa per acomiadar el curs. Ens hi van acompanyar alguns pares i mares. Vam passar una estona molt agradable. Com podeu veure a les fotografies, alguns nens i nenes ens van obsequiar amb actuacions: a la guitarra, amb acudits, amb jocs de màgia....

Voldríem des d’aquesta finestra donar gràcies a totes les famílies per l’acompanyament que han fet dels seus fills i filles

Carta d'una catequista

A una nena i a un nen en la seva Primera Comunió

 

Sempre que em trobo amb la teva mirada –neta, confiada, esperant  la meva

resposta–, m'adono que les meves paraules seran importants i decisives per a tu.

 

M'agradaria donar-te sempre respostes que et fessin feliç; poder-te estalviar

sofriments; explicar-te que al món les persones viuen en pau, comparteixen el pa i els seus drets són respectats.

 

Moltes d'aquestes preguntes me les fas perquè t’estàs preparant per rebre la Primera Comunió.

 

Per això, en mirar els teus ulls que esperen, poso les teves mans petites dins de les meves. A les teves mans hi ha les respostes a les preguntes que fas: aquest món no és perfecte, però avui has estat cridat per construir-lo, per canviar-lo, per fer-lo just i bo.

 

  • Usa les teves mans per compartir el que tens, sigui poc o molt.

 

  • Usa el teu somriure per alegrar els que estan tristos.

 

  • Usa els teus peus per acompanyar els que estan sols.

 

  • Usa la teva boca per apropar Jesús als que viuen sense esperança.

 

Ara que estàs a punt de combregar, sempre que em trobi amb la teva mirada et respondré amb la resposta de Jesús: “vés i anuncia el Regne de Déu” (Lc. 9,60).

 

Avui  28 de maig, han rebut a Jesús per primera vegada:

 

Marc Gómez,   Meritxell Trabazo,  Ana Carrasco,  Víctor Javier Martínez,  Elisa Bernier,  Joan Granados,  Adrián Serrano,  Mariona Granados,  Luís Domínguez.

Vuit raons per desitjar-te   MOLTES FELICITATS!

Avui has rebut amb alegria el sagrament de la Comunió. Comparteix amb tota la família aquest moment tan especial!

Moltes felicitats!

Gaudeix d’aquest dia, que formarà part dels teus millors records.

Moltes felicitats!

Que la gràcia que Déu t’ha donat avui perduri per sempre i et permeti encomanar-la als que t’envolten, amb dolçor i innocència.

Moltes felicitats!

Avui et trobes amb Jesús per primera vegada. Sigues responsable i treballa dur per aconseguir allò que et proposes.

Moltes felicitats!

Que la fe sigui per a tu una guia més forta que la raó. El pensament troba límits, la fe és infinita. Gaudeix d’aquest dia i  tingue’l sempre en els teus records.

Moltes felicitats!

Que Déu cuidi els teus passos i estigui sempre al teu costat.

Moltes felicitats!

Que la genial experiència de rebre Jesús en el teu cor perduri per sempre.

Moltes felicitats!

Jesús avui arriba al teu cor d’una manera molt especial. No deixis que mai s’aparti de tu.

 

Dissabte,21 de maig

 

Sandra Alonso

Ferran Aymerich

Roger Aymerich

Joana Denia

Marta Fernández

Lidia Fontiveros

Pau López

Paula Verdugo

 

Diumenge,22 de maig

 

Víctor Caparrós

Nayra García

Eduard Latorre

Javier López

Denís Lozano

Nayra Lozano

Ana Méndez

Miriam Moreno

Anna Prats

 

PRIMERES COMUNIONS CURS 2015-2016

 

Un cap de setmana més compartim l’alegria dels nens i les nenes que per primera vegada s’acosten a la taula de Jesús. Una de les reflexions que els fem les catequistes és la importància de donar gràcies a Jesús per haver nascut on ho han fet, pels pares i familiars que tenen , pel Mossèn, els mestres, les catequistes... Per tantes i tantes persones que dediquen la seva vida al seu servei. Que ho agraeixin de tot cor i que preguin per tots aquells nens i nenes als quals, per circumstàncies alienes, els falten recursos.

Recordem algunes estrofes del poema de Joana Raspall i comentem-lo amb ells. És una bona ocasió

PODRIES

SI HAGUESSIS NASCUT

EN UNA ALTRA TERRA

PODRIES SER BLANC

PODRIES SER NEGRE...

(...)

TINDRIES AMICS

I JOCS D’UNA ALTRA MANERA:

DURIES VESTITS

DE SAC O DE SEDA

SABATES DE PELL

O ANIRIES NU

PERDUT PER LA SELVA

(...)

EL QUE IMPORTA ES TENIR

LES MANS BEN OBERTES

I AJUDANT QUI VE FUGINT DE LA GUERRA

 

MOLTES FELICITAS!

Dissabte 14 de maig

Fernando Serrano, Ricard Torrents, Leire Meseguer, Germán Fernández, Claudia Leo, Irene Boltà, Pol Juan Gómez, Idaira Rodríguez, Johnny Simon, Les Martín, Pau Biedma, Ferran Rodríguez i Marc Rodríguez

Diumenge 15 de maig

Daniela de la Rubia, Martí Font, Ariadna García, Ruth Pozuelo, Laia Rosa, Chema Molina, Juan Molina, Héctor Molina, Jordi Martín, Yaiza Hidalgo i Ginebra Pérez  i Joan Gómez

Dissabte dia 7 i diumenge dia 8 han estat el segon i tercer dia en què s’ha celebrat la festa de la Primera Comunió d’aquest curs 2015-2016.

Més nens i nenes, noves cares, noves famílies, noves il·lusions... Finalment hem arribat al dia tan esperat.

Hem de felicitar a tots els nens i nenes pel seu saber estar i la seva implicació en la cerimònia.

Tant de bo aquesta il·lusió que no ha fet més que començar perduri per sempre.

La parròquia de Sant Vicenç s’alegra d’acollir a la taula de Jesús aquests nens i nenes. Els felicita i felicita també els seus pares i els anima a seguir el camí de la vida i de la fe amb els seus fills.

Moltes felicitats!

Dissabte dia 7 han combregat per primera vegada:

Zaira Fernández, Laura Ortega, Clara Guivernau, Laia Aymerich i Bernat Aymerich

Diumenge dia 8

José García, Pau Farré, Natalia López i Gabriel Zamora

El diumenge dia 1 de maig 2016, va ser el primer dia que es va celebrar la festa de la Primera Comunió d’aquest curs 2015-2016.

Va ser una cerimònia molt entranyable i participativa. Tres nens i una nena rebien Jesús per primera vegada. Els infants, els pares i familiars, les catequistes, i totes les persones assistents, sota l’ impuls de Mn. Anton, van viure l’Eucaristia d’una manera molt especial i propera. Les paraules del mossèn ens van arribar ben endins.

Tant de bo la il·lusió d’aquest dia sigui només una espurna del que serà la nostra vida. Un abans i un després d’haver rebut la Primera Comunió.

Moltes felicitats!

Carlos Díaz Borrachero

Laura Miño Pérez

Raúl Lázaro Fernández i

Hugo Montaño Guirado

 

 

veure fotos

clica sobre la foto per veure-les totes!

DIUMENGE 17 D’ABRIL

RENOVACIÓ DE LES PROMESES DEL BAPTISME NENS I NENES QUE HAN DE REBRE LA PRIMERA COMUNIÓ

 

 

FALTA MOLT POC...

Ja s’acosta la gran festa de la nostra Primera Comunió.

Aquest diumenge vam fer la renovació de les promeses del Baptisme.

El dia que ens vam batejar van ser els nostres padrins qui van contestar les preguntes que feia el mossèn per si volíem ser cristians/anes.

Ahir va ser Mossèn Anton Roca qui ens feia les preguntes i nosaltres contestàvem: sí, hi creiem o sí, ho volem. Va ser molt bonic. Tots i totes estàvem molt contents i contentes.

Catequesi,quaresma 2016
20160216 CATEQUESI.pdf
Documento Adobe Acrobat [887.9 KB]

Catequesi

 

 

 

 

 

Treball el.laborat pels catequistes durant la quaresma 2016.

Per obrir-ho apreta el següernt arxiu.

Download
Catequesi quaresma 2016
20160216 CATEQUESI REVISAT.pdf
Documento Adobe Acrobat [887.9 KB]
 
 

UNA DOSI GENIAL DE VITAMINES PER A CATEQUISTES AL CASAL PARROQUIAL DE SANT VICENÇ DELS HORTS

11 i 12 gener de 2016

Qualsevol  persona, en la seva professió, necessita de tant en tant una dosi de vitamines per tal que la seva labor sigui viva, dinàmica i renovada, amb un bon motor engrescador. No és diferent en el cas del voluntariat. Ser catequista n’és un bon exemple. Aquest any l’hem començat assistint a unes extraordinàries xerrades de formació, que ens han tret la pols de damunt  i ens han omplert d’ànims per constatar que certament estem fent una gran tasca i que val la pena esforçar-nos-hi cada dia.

Els dies 11 i 12 de gener, de 6 a 7.30 h, ens hem reunit al Casal Parroquial  catequistes de les parròquies que formem part de l’arxiprestat de SVH, empeses pel nostre delegat de catequesi d’infants i joves, Mn. Antonio Vargas, amb el vistiplau i el suport del rector de la parròquia de Sant Vicenç Màrtir, Mn Anton Roca, i amb l’acompanyament de Mn Fausti (de la parròquia de la Vinyala), entre d’altres.

El formador ha estat el Sr. Juanjo Fernández, que és escriptor, conferenciant i pastoralista, i autor de diversos llibres.

El primer dia el tema a tractar ha estat “la joia de l’Any jubilar de la Misericòrdia”. Ens ha donat material, recursos i activitats per arribar als nostres nens i nenes. Hem treballat la manera d’obrir les portes de la misericòrdia a través de les ensenyances del “Fill pròdig”, la “Història de Zaqueu”, “El bon samarità” i “L’ovella perduda”.

Hem vist com acostar-nos a la misericòrdia a través de les diferent assignatures que treballen els nens i nenes a l’escola, a través de les imatges...

A la segona sessió hem tractat el tema de com preparar els nostres nens i nenes de la Catequesi per a la Quaresma i la Pasqua. Ens ha parlat de diversos recursos: com parlar-los de la mort, treballar els símbols propis (la cendra, els rams, el pa i el vi, la creu, el gall...), la típica imatge de la Bella Quaresma (treure cada setmana una potes dels nostres aspectes negatius), proposar un calendari durant la Quaresma en què cada dia expressem un petit propòsit: dir si us plau, gràcies, t’ajudo... També ens ha donat material per fer-ho a través de jocs participatius de la Passió de Jesús.

Les catequistes i totes les persones assistents –aproximadament unes 70– hem sortit molt encoratjades i engrescades. Amb moltes ganes de fer conèixer als nostres infants la vida de Jesús de manera viva, engrescadora, entusiasta...

Moltíssimes gràcies a tots els mossens del nostre Bisbat que han fet possible que poguéssim gaudir d’aquestes ensenyances tan genials. Moltes gràcies! 

 


Llamar

E-mail

Cómo llegar